[SCAM] Voor Uw Bescherming

Today I received a mail which looked like is from ABN Amero bank.  The message content is below:

From: ABN AMRO Bank N.V.Nederland <[email protected]>

Subject: Voor Uw Bescherming

Geachte klant,

Uw Online Bankieren wordt geblokkeerd:

De ABN-AMRO spendeert veel aandacht en zorg aan de beveiliging en integriteit van al onze bankrekeningen. Graag vragen wij u dan ook

aandacht voor het volgende.

 Afgelopen jaar is de ABN-AMRO, samen met veel andere nederlandse banken, doelwit geworden van grootschalig internetfraude. Daarom zijn wij afgelopen maanden een grootschalig project gestart om dit te bestrijden.

Alle online bankrekeningen dienen te worden gekoppeld aan nieuw ontwikkeld beveiligingssysteem, waarmee verdachte bewegingen en ontwikkelingen op uw online bankrekening sneller worden getraceerd en opgelost.

Er is geconstateerd dat uw online ABN-AMRO rekening nog niet voorzien is van het nieuwe beveiligingssysteem. Wij vragen u dan ook 5-10 minuten van uw tijd om deze update compleet te maken, om zo de beveiliging te voltooien.

 Gebruikt u onderstaande link:

 http://retete-vegetariene.ro/abnamro-upgrade

 Na de update zal er door een van onze medewerkers nog contact met u worden opgenomen om het gehele proces te voltooien. Wanneer het gehele proces gereed is zal u weer als vanouds gebruik kunnen maken van het online bankieren via ABN-AMRO.

Wij willen u alvast bedanken voor uw medewerking.

Hoogachtend,

ABN-AMRO ONLINE

Copyright 2012, ABN AMRO NETHERLANDS. All rights reserved.

 

The message looks pretty original but couple of facts to notice.

  1. It arrived in a mailbox which is not registered with my bank.
  2. The url ends with .ro (romania) and so the IP address.

I did further investigation by pulling the complete message header tells me that the mail was originated from IP topaz.ely.pg.gda.pl ([153.19.44.230]) means Poland.   Now I have enough facts to prove that it is a SCAM.  Hope the bank detects this soon and takes necessary action.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.